Tussenschoolse Opvang

Ook bij ons op school kunnen kinderen overblijven tussen de middag. IKC De Geluksvogel begeleidt de opvang van de kinderen “tussen de middag”. We doen dit op onze eigen manier.

We zorgen ervoor dat de tussenschoolse opvang (TSO) voor alle kinderen leuk is, want ook bij het overblijven willen kinderen elkaar ontmoeten en kunnen kinderen zich op een speelse manier ontwikkelen.

Wat is voor ons Tussenschoolse opvang?

Voorop staat dat kinderen moeten kunnen eten, drinken en spelen in een ontspannen sfeer. Het is tenslotte hun vrije tijd, al zijn er natuurlijk wel afspraken. We werken zo veel mogelijk leeftijdsgericht. Overblijven moet niet alleen leuk zijn voor het jonge kind, ook het oudere kind moet met plezier komen. Spelmateriaal, afspraken en verantwoordelijkheden sluiten aan op de leeftijd van uw kind(eren).

Waar wordt uw kind opgevangen?

De kinderen blijven over in de school. Soms in algemene ruimten, maar vaak ook in klaslokalen. In deze ruimten eten en drinken de kinderen. Bij slecht weer mogen de kinderen onder andere spelletjes spelen, knutselen, tekenen of aan de computer. Soms kunnen we voor die activiteiten ook terecht in de gymzaal van de school. Bij goed weer gaan de kinderen na het eten lekker naar buiten.

Wie passen er op uw kind?

We werken met een groep vrijwillige en enthousiaste overblijfkrachten, deze staan onder begeleiding van een TSO-coördinator. Deze is ook het aanspreekpunt i.v.m. de TSO en tevens ook de contactpersoon voor ouders en leerlingen richting de directie en het team. Onze overblijfkrachten gaan graag met kinderen om en kunnen plezier met ze maken. Als het nodig is weten ze ook hoe ze duidelijk en corrigerend kunnen optreden.

Aanmelding en betaling:

U kunt uw kind te allen tijde aanmelden bij de TSO-coördinator van school, of bij de coach van uw kind. De betaling van de TSO gaat contant of per bank.

Afspraak is nu: of één kaart van 11 strippen (10 strippen + 1 strip gratis) à € 15,00 of één kaart van 5 strippen à € 7,50. Het kopen van kaarten kan op maandag of donderdag tussen 08:20 – 08:40 uur. Losse betalingen zijn niet meer mogelijk.

De kaart blijft op school en wanneer de kaart vol is, krijgt uw zoon/dochter deze mee naar huis zodat u weet dat er een nieuwe kaart gekocht moet worden.

Ook kunt u ervoor kiezen om voor een heel schooljaar te betalen. Dit dient u dan wel vooraf bij de start van het nieuwe schooljaar te betalen. Wij vragen u om dit dan vóór 1 oktober 2018 te betalen. Maar, overmaken per bank heeft onze voorkeur. U kunt het totaalbedrag dan overmaken op het bankrekeningnummer NL45 INGB 0663 4181 00 t.n.v. IKC De Geluksvogel in Maastricht, o.v.v.:

TSO- voor- en achternaam van uw kind(eren).

Indien er aan het einde van de schoolcarrière van uw kind de strippenkaart nog niet volledig is gebruikt, dan ontvangt u geen resterend bedrag terug.  Dit geldt ook voor ziekte en/of verlof bij betalingen voor een heel schooljaar.

Meer informatie over de TSO?

Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met meester Martijn Bodelier: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met juf Sanne Bastings-Creuëls: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.