SchouderCom

Wat is SchouderCom?

SchouderCom is het communicatieplatform waarmee alle scholen van stichting Mosalira werken. Dit communicatieplatform is ons hoofdcommunicatiemiddel. Het is een veilig en besloten ouderportaal voor de online communicatie tussen school en ouders.

- SchouderCom staat voor School- en Ouder Communicatie; 
- Alle schoolcommunicatie staat hier overzichtelijk bij elkaar; 
- Een applicatie die gedownload kan worden op uw smartphone of tablet (app-store & google playstore), maar ook gebruikt kan worden op uw computer; 
- Iedere ouder kan zelf zijn/haar eigen gebruikersaccount in SchouderCom aanmaken. U kunt zelf in SchouderCom bepalen voor wie uw gegevens inzichtelijk zijn. SchouderCom zal uw gegevens nimmer aan andere partijen verstrekken. 

Hoe kunt u een account aanmaken?

  1. U ontvangt van SchouderCom een uitnodigingsmail in uw mailbox. Mocht u deze niet hebben ontvangen, meldt u dan bij juf Sanne. 
  2. In de mail staat een link. Als u daarop klikt, kunt u een gebruikersnaam en een wachtwoord aan maken;
  3. Geef aan van welk(e) kind (-eren) u de ouder / verzorger bent;
  4. Vul uw persoonlijke gegevens in bij Mijn gegevens en geef aan wie deze mogen inzien: vervolgens opslaan;
  5. Klik op Bewerken onder uw kind of partner om de gegevens van uw gezinsleden aan te vullen. 
  6. Als u de app van SchouderCom downloadt op uw smartphone of tablet, kunt u inloggen met uw aangemaakte account. Onderdelen als Postvak, Agenda, Blogs, Nieuws, worden in de vorm van tegeltjes weergegeven.  
  7. Meer informatie kunt u vinden op www.SchouderCom.nl.

Wilt u iets vragen aan de leerkracht van uw zoon/dochter, dan kunt u een bericht sturen via ‘SchouderCom’. Hebt u een vraag voor de directie van school dan kunt u via ‘SchouderCom’ een bericht sturen naar de directie. Berichten van leerkrachten over klassenactiviteiten worden verstuurd via ‘SchouderCom’, alsook de berichten die aan alle ouders van onze school gericht zijn. Ook maken we gebruik van de gespreksplanner om oudergesprekken in te plannen. Drie keer per jaar wordt de gespreksplanner door leerkrachten geactiveerd. U krijgt een melding wanneer u zich kunt inschrijven. Het tijdstip dat u kiest wordt meteen vastgelegd.  

MosaLira

mosalira

Communicatie

Onze Leerling

Snelkoppelingen